גם ב-OECD מתכננים מס על חברות טכנולוגיה
חדשות    

גם ב-OECD מתכננים מס על חברות טכנולוגיה

בוועידת ה-G20 בריאד נאמר כי כלכלות עולמיות מובילות חייבות להראות "אופטימיזציה אגרסיבית של מסים" מצד חברות דיגיטליות גדולות כמו גוגל, אמזון ופייסבוק.

 

ארגון המדינות המפותחות (ה-OECD) פועל לקביעת כללים גלובליים על מנת לגרום לחברות דיגיטליות לשלם מס במקום שבו הן עושות עסקים ולא רק היכן שמשרדיהן. לדברי הארגון, המיסוי עשוי להעלות את הכנסות המס הלאומיות בסך כולל של 100 מיליארד דולר בשנה.

המיסוי של חברות דיגיטליות והשפעת התפרצות נגיף הקורונה על הכלכלה העולמית הם בין הנושאים החמים עליהם דנים מנהיגים פיננסים מעשרים הכלכלות הגדולות בעולם. ה-OECD מעוניין לקבוע רמה מינימלית ואפקטיבית, שבה החברות הגדולות יהיו חייבות במס תוך הגעה להסכם בנושא עד תחילת יולי, והסכם שכולל תמיכה מלאה של מדינות ה-G20, עד סוף השנה.

כיום, בכמה מדינות אירופיות, בהן צרפת, ספרד, אוסטריה, איטליה והונגריה, כבר קיימות תוכניות מס על חברות דיגיטליות ותוכניות נוספות נמצאות בפיתוח, מה שמגביר את הסיכון למערכת עולמית מקוטעת במיוחד.

יצוין כי מנכ"ל פייסבוק מארק צוקרברג, אמר החודש כי יהיה מוכן לשלם יותר מס באירופה ויקבל בברכה כל פתרון עולמי של ה-OECD.

לאחרונה גם הקולג' הבריטי המלכותי לפסיכיאטריה הציע שהכספים שיגבו מחברות טכנולוגיה כמו פייסבוק, גוגל וטוויטר ישמשו אוניברסיטאות למחקר עצמאי אודות הנזקים הפסיכולוגיים שמסבות הרשתות החברתיו.