חדשות    

OECD: הרשויות המקומיות החלשות צריכות לקבל יותר תקצוב

ההזדמנויות נובעות ישירות מהמקום שבו אתה נולד. עכשיו זה מקבל אישוש גם בדוח OECD  בנוגע לרשויות המקומיות בישראל.לפיו ישראל צריכה לשאוף למעבר לתקצוב דיפרנציאלי של רשויות מקומיות, באופן שיאפשר למדינה להקצות משאבים לחינוך ולרווחה לרשויות – בהתאם למצבן הכלכלי.

זהו דוח שיוצא פעם בשנה ובוחן פערים בין רשויות מקומיות בארץ, פערים בין קהילות בחברה ומיסוי מוניציפאלי.עוד נבחנים שיתופי הפעולה בין הרשויות בנוגע לשירות לאזרח.

לפי הטיוטה  של הדוח,"כיום ניתן לנבא את מצבו הסוציו-אקונומי של ילד בישראל על פי מקום מגוריו: מי שנולד בפריפריה לא מקבל את אותה הזדמנות שמקבל ילד שנולד במרכז הארץ".

בהמשך לדוח של הארגון על מבחני פיז"ה: "הסיכויים של ילד שנולד בעיר ערבית או עם אופי חרדי מובהק לשפר את הכנסותיו ביחס להוריו, נמוכים בהשוואה לילדים מהמרכז".

בדוח נכתב עוד כי "כבר כיום משרד הפנים פועל באמצעות מגוון כלים לצמצום פערים אלה ותקציבים מוגדלים מועברים לרשויות מוחלשות ולרשויות מיעוטים שנמצאות בעיקר בפריפריה".

הפתרונות שהוצעו בדוח לצד מיסוי דיפרנציאלי הם תקצוב נוסף לפריפריה, תוכניות ממוקדות וכן צמצום פערי הארנונה בין ארנונה לעסקים ולמגורים, בייקור הארנונה למגורים. לפי אנשי הארגון, זה יתמרץ עיריות להגדיל את הדיור.

במשרד הפנים אמרו  כי בפגישה עם צוות הארגון שר הפנים דרעי הביע את שביעות רצונו מהדוח . דרעי הוסיף בפגישה כי מהלכים שמוביל משרדו לצמצום פערים בין רשויות, שינויי גבולות מוניציפליים תוך חלוקה הוגנת של הכנסות – מהווים כלים שבאמצעותם מועברים תקציבים מרשויות איתנות לרשויות מוחלשות. כך, דרעי אמר בפגישה כי הוא נכון לקדם רפורמה רחבה בתחום הארנונה .

OECD: הפתרון היחיד לפקקים בישראל אגרת גודש

OECD: ;האבטלה בישראל תגדל והגירעון יזנק;

איגוד לשכות המסחר: ";על משרד הפנים לחשוף לאילו רשויות מקומיות אושרה העלאת ארנונה ב-2015";