מדד תשומות הבנייה במרץ 2013 – ללא שינוי; 0.7% מינואר
חדשות    

מדד תשומות הבנייה במרץ 2013 – ללא שינוי; 0.7% מינואר

כנסו כאן למדד תשומות הבניה המעודכן

מדד מחירי תשומות הבנייה למגורים בחודש מרץ 2013 נותר ללא שינוי, בהמשך לעלייה בפברואר בשיעור של 0.2% ו-0.5% בינואר ; בחודש המקביל (מרץ) ב-2012 עלה מדד התשומות ב-0.3%. מתחילת השנה עלה מדד תשומות הבניה ב-0.7%, בשעה שמדד המחירים לצרכן נותר ללא שינוי (עלה ב-0.2% בחודש מרץ; ללא שינוי מתחילת השנה). 

מדד תשומות הבנייה משמש בחוזים של רכישת דירות חדשות (וגם, באופן חלקי, בדירות יד שנייה) כמדד שאליו מוצמדים התשלומים שעדיין לא שולמו לקבלנים, ומכאן חשיבותו הגדולה לרוכשי הדירות – עלייה במדד מייקרת את עלות הדירה וזה עשוי להיות משמעותי. מדד תשומות הבנייה מודד את השינויים החלים בהוצאה הדרושה לקניית "סל קבוע" של חומרים,  מוצרים ושירותים המשמשים לבניית בתי מגורים; המדד אמור לייצג את הרכב הוצאות הבנייה של קבלנים וקבלני משנה. 

רוכשי דירות  רבים מתלבטים בשאלה – האם כדאי לקחת מוקדם משכנתא ולשלם לקבלן או לקחת משכנתא מאוחר יותר ורק אז לשלם לקבלן. השאלה הזו תלויה בעיקר בהפסד ( הוצאה) הצפוי הצפוי של הרוכשים כתוצאה מעליית מדד התשומות למגורים במידה והם לא משלמים לקבלן, בהשוואה להפסד (הוצאה) הצפוי להם באם הם יקחו את המשכנתא מוקדם (וישלמו עליה ריבית). במילים פשוטות – אם הרוכשים לוקחים משכנתא בשלב מוקדם הוצאות המימון/ ריבית שלהם גדולות יותר אבל הם חוסכים את מדד תשומות הבניה, ולכן השאלה – מה יעלה יותר? אם הרוכשים צופים שמדד תשומות הבניה יעלה יותר מהמימון של המשכנתא (שנגזר מהריבית על המשכנתא – קראו כאן על ריבית המשכנתא המעודכנת)  אז עדיף להם למהר ולקחת את המשכנתא. צריך לזכור שיש עוד פרמטרים שמשפיעים על לקיחת המשכנתא בעיקר, צפי לשינויים בריבית. אם לצורך המחשה (בלבד) צופים שהריבית תעלה אז כדאי להזדרז בלקיחת משכנתא ( לפחות בחלק המשכנתא בריבית קבועה), אם צופים ירידה במשכנתא, אז כדאי לדחות את לקיחת החלק הקבוע (החלק בריבית משתנה  זז בהתאם מסוים לריבית במשק).

בלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס) מציינים את  השינויים המשמעותיים בסעיפי מדד תשומות הבניה – " יש לציין ירידת מחירים של 0.6 אחוז בפרק איטום. בשאר פרקי הבנייה נרשמו תנודות מחירים של עד חצי אחוז. בחודש מרס 2013 עלו מחירי שכר העבודה המשולם עבור המועסקים בענף ב-0.1 אחוז. לעומת זאת ירדו מחירי שכירת ציוד ורכב ב-0.3 אחוז, הוצאות כלליות ב-0.2 אחוז וחומרים ומוצרים ב-0.1 אחוז. מבין החומרים והמוצרים ירדו במיוחד מחירי רשתות ברזל (ב-1.3 אחוזים) וברזל לבנייה (ב-1.2 אחוזים). לעומת זאת עלו מחירי מוצרים לחימום מים והסקה (ב-2.3 אחוזים), זכוכית (ב-1.7 אחוזים) וחול לסוגיו (ב-1.4 אחוזים).

 על ההבדלים בין ריבית קבועה לריבית משתנה ומה עדיף ריבית קבועה או ריבית משתנה – קראו כאן (חשוב! שלא יעבדו עליכם!) 

 מהי ריבית המשכנתא הנוכחית? לחצו לקבל תשובה