חדשות    

תביעה נגד יזם שלא קיבל היתר בנייה בפלורנטין

התובעים טוענים שהחברה, חברת בולוואד, הציגה מצג שווא כאילו יש התקדמות ברכישת חלקה של העירייה. היזמים טוענים: העירייה אשמה

תביעה נגד יזם בפלורנטין. משפחת זלוף, שלה מגרש בשטח של 2.8 דונם ברחוב אילת בשכונת פלורנטין בתל אביב, תובעת את היזמית חברת בולווארד טרה, שחתמה איתה הסכם לביצוע פרויקט בנייה למגורים.

משפחת זלוף דורשת כי בולווארד טרה תשיב לידיה את הקרקע משום שזו הפרה את התחייבויותיה ולא הצליחה ולהוציא היתר הבנייה; וכן את ביטול הערת האזהרה שנרשמה לזכות בולווארד במקרקעין.

לפי התביעה ב-2008 נחתמה בין זלוף לבין יזם הנדל"ן יוסי דלגושן, עסקה לבניית פרויקט מגורים בשטח, שבמסגרתה יחלקו בעלת הקרקע והיזם בהכנסות ממכירת דירות הפרויקט. ב-־2013,נכנס דלגושן לקשיים,  אז נכנסה בולווארד טרה במקומו במסגרת הליך של כינוס נכסים.

כ-200 מ"ר מהקרקע מוחזקים בידי עיריית תל אביב ובולווארד היתה אמורה לרכוש אותם בבכ-11 מיליון שקל. מכתב התביעה עולה, כי בולווארד התחייבה לרכוש את חלקה של העיריה ולקבל היתר, אך לטענת בעלי הקרקע גם כיום, לאחר שש שנים, לא חלה כל התקדמות עם ההיתר או ברכישה מול העירייה.

עוד טוענת התביעה כי בולווארד הציגה מצגי שווא שלפיהם היתר הבנייה קרוב, וכי רק בפברואר האחרון חשפה כי היא מבקשת למכור את זכויותיה בפרויקט ולא לבצע אותו. לטענת בולווארד לקיפאון בקידום הפרויקט אחראית עיריית תל אביב משום שהציגה לה דרישות לא הגיוניות .

עוד  הודיעה בולווארד ל-171 הרוכשים שכבר רכשו דירות בפרויקט ושילמו מקדמה, שתבטל את ההסכמים. לכן, החליטה משפחת זלוף להגיש את התביעה לביטול העסקה והחזרת הקרקע לידיה.

מלבד משפחת זלוף הוגשה לאחרונה תביעה של 12 תושבי חוץ צרפתים נגד בולווארד על סכום של 14.5 מיליון שקל. לטענתם החברה הציגה להם מצגים לפיהם הפרויקט מתקדם, התעשרה על חשבונם וביטלה את הפרויקט משיקולים כלכליים בלבד. הם דורשים את מלוא הסכום ששילמו עד כה, המסתכם ב-150 אלף שקל לרוכש, וכן דורשים פיצויים על התייקרות ערך הדירות מאז. מחירי הדירות בפלורנטין הוכפלו בשנים האחרונות

מבולווארד נמסר: “לרוכשים נמסר על ביטולו של הפרויקט, זאת לנוכח התארכות תהליך קבלת ההיתרים והמו”מ מול העירייה. בזמן החתימה הודגש בפני הרוכשים כי לפרויקט עדיין אין היתרי בנייה ולכן שילמו מיקדמה של 7% בלבד.

 

“הודגש כי אם לא יתקבלו היתרי בנייה תוך 27 חודשים מחתימת החוזה, כל אחד מהצדדים יהיה רשאי לבטל את ההסכם. לאחר ההודעה על ביטול הפרויקט

החברה הגיעה להסכמה עם רוב המוחלט של הרוכשים לגבי ביטול הסכמי הרכישה והחזרת מלוא הכספים ששולמו על ידם, כן תשיב החברה לרוכשים גם את ההוצאות הנוספות שהיו להם בגין ההתקשרות”.

בתוך שלוש שנים התארך זמן קבלת היתר בנייה ב-40% – איזו עיר בראש טבלת המעכבות?

שימוש חורג מהיתר בנייה אינו עילה לחיוב בהיטל השבחה

קבינט הדיור אישר צעד לזירוז הוצאת היתרי בניה; האם עכשיו הבנייה תתקצר?