חדשות    

תל אביב-יפו: העירייה הכריזה על הזוכים בפרס סוקולוב לעיתונות ובפרס דוש לקריקטורה

קרינה שטוטלנד עורכת ראשית שבועון לאשה מגזין

קרינה שטוטלנד – "שיח מעצים ודיון במכשולים" – צילום: יניב אדרי

מעודכן ל-06/2021

פרס סוקולוב לעיתונות כתובה לשנת 2021 יוענק לגדעון לוי וקרינה שטוטלנד; הפרס לתקשורת האלקטרונית יוענק ליפעת גליק ואוהד חמו פרס דוש לקריקטורה יוענק לקריקטוריסט גיא מורד ראש העיר רון חולדאי יחלק את הפרסים – בסך 18 אלף שקל לזוכה, בטקס חגיגי שייערך בנובמבר

עיריית תל אביב-יפו הכריזה על שמות הזוכים בפרס סוקולוב לעיתונות כתובה ואלקטרונית, ובפרס דוש לקריקטורה-  לשנת תשפ"א 2021.

העירייה מעניקה את הפרס ע"ש נחום סוקולוב, כדי לעודד עיתונאים שהצטיינו בעבודתם והטביעו חותם על העיתונות הכתובה, וכן לציין תחקירים וכתבות עומק שנעשו בשנתיים שקדמו להענקת הפרס, התאפיינו בחשיבות ציבורית מיוחדת וביטאו מצוינות עיתונאית. כמו כן, העירייה מעניקה את פרס דוש לקריקטורה.

הפרס, בסך 18,000 שקל, יוענק לכל אחד מהזוכים בטקס חגיגי שייערך ביום שלישי, 9  בנובמבר 2021, במעמד ראש עיריית תל-אביב-יפו, רון חולדאי ובהשתתפות השופטים, הזוכים בפרס השנה וזוכי הפרס בשנים הקודמות.

פרס סוקולוב לעיתונות הכתובה לשנת 2021 יוענק לעיתונאים גדעון לוי ולקרינה שטוטלנד, על פי בחירת ועדת השופטים, שחבריה הם: נורית קנטי (יו"ר), נדב איל, בינה לוז, שלום קיטל ופרופ' נעמה שפי.

מנימוקי הוועדה: העיתונאי גדעון לוי ("הארץ") מאתגר בקביעות את הקונצנזוס הישראלי בעבודת שטח אמיצה המביאה את עדויותיהם וסיפוריהם של מי שאינם זוכים לחשיפה מספקת בשיח התקשורתי המקומי – קולותיהם של פלסטינים ביהודה, שומרון ובעבר רצועת עזה. כפובליציסט, לוי מציג עמדות מקוריות ועצמאיות שאינן נכנעות למוסכמות או לסביבה חברתית מסוימת ובכך מעשיר את השיח הציבורי ללא מורא.

על העיתונאית קרינה שטוטלנד, עורכת מגזין "לאישה" כתבה הוועדה כי היא "הרחיבה את תחומי עיסוקו של השבועון לאישה לדיון בחסמים המקשים על נשים בהשתלבות ובהתקדמות בחברה הישראלית ובביתן. בכך היא תורמת תרומה מהותית להתפתחות העיתון שהוגדר בעבר כייעודי לנשים, אל שיח מעצים ודיון במכשולים הניצבים בעיקר בפני נשים. שילוב תכנים אלה בשבועון הפונה לנשים מכל שכבות האוכלוסייה הוא אמירה צלולה ופורצת דרך בסוגה המגזינית בעברית".

פרס סוקולוב לתקשורת האלקטרונית יוענק על פי בחירת ועדת השופטים, שחבריה הם: ליסה פרץ (יו"ר), מוטי גילת, רוני לינדר, פרופ' רפי מן ועינת פישביין. הוועדה החליטה להעניק את הפרס ליפעת גליק, תחקירנית תאגיד השידור הציבורי ולאוהד חמו, כתב שטחים ופלסטינים של חדשות 12.

הוועדה נימקה את בחירתה כך: "יפעת גליק עוסקת עשרים שנה במלחמה עיתונאית עיקשת לחשיפת עבירות, כשלים ומחדלים במערכות ציבוריות. בין השאר, היא מעלה באופן שיטתי לסדר היום הציבורי פגיעות חמורות באיכות הסביבה על ידי קרטלים ותאגידי ענק, נושאים שכלי תקשורת מסחריים ממעטים לעסוק בהם. תחקיריה תרמו לחיזוק המודעות הציבורית למנגנונים המסואבים שמאחורי מערכות אלו. כעיתונאית חוקרת בתאגיד השידור היא מהווה דוגמה לתקשורת נושכת, משפיעה וחסרת מורא".

על אוהד חמו כתבה הוועדה  כי הוא "מסקר את הזירה הפלסטינית במקצועיות ובאומץ. בכתבותיו הוא מנגיש לצופים את המציאות המורכבת ואת חיי היומיום של העם הפלסטיני. חרף העובדה שעבודתו העיתונאית כרוכה בסיכונים, הוא נוכח לעיתים קרובות במקומות ובמצבים שמעטים העיתונאים הישראליים המגיעים אליהם. דיווחיו מביאים לצופים אירועים ותהליכים המתרחשים בשטחים, לצד פרשנות מעמיקה אך שווה לכל נפש".

כמו בכל שנה, עיריית תל אביב תעניק גם השנה את פרס דוש לקריקטורה, ע"ש דוש (קריאל גרדוש), ליוצרים מצטיינים אשר תחום עיסוקם המרכזי הוא הקריקטורה הפוליטית והחברתית, ובכלל זה קומיקס וספרות גרפית, שעבודותיהם מתפרסמות בעיתונות, ספרות ובגופי המדיה האלקטרונית בישראל.

חברי ועדת השופטים: גלית גאון (יו"ר), ד"ר מיקי גרדוש, דניאלה גרדוש-סנטו, אסף חנוכה ונמרוד רשף, החליטו להעניק את הפרס לשנת 2021 לגיא מורד.

הוועדה ציינה כי "גיא מורד הוא קריקטוריסט בעל רגישות גבוהה ומבט אישי על מורכבותה של החברה בישראל. גיא מצליח לשקף בעבודתו את המציאות הישראלית וחיי היומיום, מנקודת מבט כנה, תוך שהוא מוצא אנושיות גם במצבים טעונים. מורד מתאר את המרחב הישראלי בפורמט של קריקטורה פוליטית ומצליח לספר סיפור רב שכבתי בדימוי אחד. הוא נע מבחינה סגנונית בין קריקטורה קלאסית למבט קולנועי עכשווי ומעורר הזדהות. מורד חידש והרחיב את פורמט הקריקטורה הפוליטית ומצליח לצקת לתוכו אמירה משמעותית לאורך שנים".

הכרה רשמית: עיריית תל אביב-יפו תאפשר רישום ידועים בציבור במאגר עירוני

"הבימה"מחליף ידיים: התיאטרון הלאומי יעבור לבעלות עיריית תל אביב-יפו