עוד הוסכם במסגרת העסקה למנות לראשונה מנכ"ל מקצועי לרשת במקום ביתן והערכות הן כי לתפקיד ימונה יורם אייל, ששימש עד לאחרונה כסמנכ"ל הקמעונאות בפז.
קבוצת יינות ביתן תציע ל-3,300 עובדי מגה פרישה מרצון, והיא מתכננת פרישה של כ-5% מהם.
לפי הודעת ועד עובדי הקבוצה, עובדי מגה יוכלו לסיים את עבודתם בחברה בפיטורים בהסכמה. אף שעובדים שיבחרו באפשרות הזו יקבלו מכתב פיטורים, הודעה מוקדמת ועוד יקבלו גם זכויות נוספות בכפוף לוותק. כדי לדעת כמה הקבוצה תחסוך צריך לחכות ולראות כמה עובדים ייענו להצעה. הערכות הן כי בחברה מעוניינים שכ-300 מהעובדים יפרשו, אלא שמצד העובדים ישנה נכונות של עשרות בלבד.
לפני כשבוע וחצי נחתם מזכר הבנות בין ביתן לקרן כלירמרק, כבסיס להסכם שלפיו תזרים כלירמרק כחצי מיליארד שקל בהלוואה נושאת ריבית, בתמורה לשעבוד מניות החברה. הכוונה היא להבריא את החברה ולהנפיקה, אז תהפוך לבעלת מניות בהיקף של 30% בקבוצה.
כך יוכל נחום ביתן לשלם לנאמני מגה את יתרת החוב, המוערכת ב-150 מיליון שקל, וכן להחזיר חלק מיתרת ההלוואה – בגובה 400 מיליון שקל – שלקח ב-2013 לרכישת רשת כמעט חינם, שאותה מיחזר לפני כשנתיים כדי להתמודד עם רכישת מגה.
עוד הוסכם במסגרת העסקה למנות לראשונה מנכ"ל מקצועי לרשת במקום ביתן והערכות הן כי לתפקיד ימונה יורם אייל, ששימש עד לאחרונה כסמנכ"ל הקמעונאות בפז.
עובדים סינים לא מגיעים. בעקבות מכת הקורונה אישרה הממשלה את החלטת יפעת שאשא ביטון, שרת הבינוי והשיכון, להאריך את אשרת השהייה של כ- 1,700 פועלים סינים בענף הבנייה עד לסוף יוני 2020.
עקב הקורונה נדחתה הגעתם של פועלים חדשים מסין, לכן הוחלט להאריך את שהייתם של אלו הנמצאים בארץ. זו לא הפעם הראשונה שהעובדים מקבלים הארכה. משום שהליכי הגיוס של העובדים החדשים איטיים, הם קיבלו ארכה מיוחדת עד לחודש דצמבר, ובנוסף ניתן להם חודש התארגנות. בינתיים התרחש עוצר הטיסות על סין, שעליו הכריז שר הבריאות יעקב ליצמן בעקבות פניות של קבלני כוח אדם בענף והתאחדות בוני הארץ -ולכן שהותם הוארכה בחודש נוסף. כעת, ההארכה הקרובה היא עד יוני, וייתכן שתהיה הארכה נוספת.
אם לא הייתה מאושרת הייתה צפויה פגיעה בהתקדמותם של פרויקטים חשובים של בנייה למגורים ולתשתיות למגורים המתבצעים בימים אלו.
במשרד השיכון ציינו כי בהתאם לחוות דעת גורמי מקצוע במשרד, הפסקת עבודתם של כלל העובדים הוותיקים קודם הגעתם של העובדים החדשים, עלולה להביא לפגיעה בהתקדמותם של פרויקטים חשובים של בניה למגורים ולתשתיות למגורים המתבצעים בימים אלו. זאת, בין היתר, בהתחשב בכך שסה"כ המכסה הכוללת של עובדי בנין זרים להעסקה אצל קבלני הבניין בישראל באמצעות תאגידי הבניין עומדת על עד 15,300 עובדים. לדברי נתנאל לפידות, סמנכל אסטרטגיה ומדיניות במשרד, כדי לתת מענה לדרישות ענף הבנייה לידיים עובדות צפויים להגיע עוד כ-500 עובדים ממולדובה ו-500 עובדים מאוקראינה."
השרה יפעת שאשא ביטון: "הארכת השהייה נדרשת על מנת להבטיח שגם מצבים חריגים כמו המצב כעת לא תפגע תנופת הבנייה בישראל, לטובת רוכשי הדירות". בנימין דרייפוס, מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון הוסיף: "מחובתנו כמשרד האמון על ענף הבנייה בישראל, לפעול בכל תרחיש ולהבטיח המשך תקין של פרוייקטי בנייה ותשתיות בארץ".
אביגדור יצחקי – צריך להביא עשרות אלפי עובדים סינים; אז מחירי הדירות יירדו
דו"ח המיליארדרים – שלשה ישראלים נוספו; הסינים מגבירים קצב – 2 מיליארדרים חדשים בשבוע
אל בית משפט השלום ברמלה, ואל בית משפט השלום בבאר שבע הגישה לאחרונה רשות המסים שני כתבי אישום שונים נגד שתי חברות לעבודות בניין ובעליהן, בגין עבירות של ניכוי חשבוניות מס פיקטיביות שלא כדין.
אל בית משפט השלום ברמלה הוגש כתב אישום נגד חברת ז.א.י.ד עבודות בניין בע"מ ובעליה אבו קטיפאן יונס, המייחס לנאשמים עבירות של ניכוי חשבוניות מס פיקטיביות בסכום כולל של מעל 1.8 מיליון שקלים. על פי כתב האישום, בשנים 2013- 2014 ניכו הנאשמים 13 חשבוניות מס כוזבות ע"ש ספקים שונים, וזאת מבלי שעשו או התחייבו לעשות את העסקאות שלגביהן הוצאו החשבוניות בסך כולל של 1,844,166 שקלים והכל במטרה להתחמק או להשתמט מתשלום מס. הנאשמים רשמו את החשבוניות הכוזבות בספרי הנהלת החשבונות של הנאשמת חב' ז.א.י.ד, וניכו את מס התשומות הגלום בהן בסך של 326,087 שקלים בדוחות התקופתיים שהגישו למנהל מס ערך מוסף. כתב האישום הוגש על ידי עו"ד כרמל קדור מהיחידה המשפטית מחוז מרכז, ומתבסס על תיק חקר של מע"מ רמלה (ת.פ. 72197-01-20)
ואל בית משפט השלום בבאר שבע הוגש כתב אישום נגד חברת א. שומרי הנגב, ובעליה, המייחס לנאשמים 48 עבירות של ניכוי תשומות שלא כדין. על פי כתב האישום, הגיש החשוד 24 דוחות תקופתיים למע"מ, בין חודש מאי 2008 לינואר 2013, בהם כלל ניכוי מס תשומות בסך של 917,679 שקלים. על פי החשד, מס התשומות נוכה בהסתמך על 48 חשבוניות מס פיקטיביות שהוצאו על שם עוסקים שונים, וזאת מבלי שביצעו או התחייבו לבצע את העבודות שבגינן הוצאו. כתב האישום הוגש על ידי עו"ד ספיר אלון, מהיחידה המשפטית מכס ומע"מ באר שבע, ומתבסס על תיק חקר של יחידת חקירות מע"מ באר שבע.
46 ביקורות של רשות המסים נערכו באזור נצרת
רשות המסים מתקדמת למאה ה-21: עובדים בחו"ל יוכלו לדווח בדיגיטל
ממשלת ישראל אישרה היום בישיבתה השבועית את מינויו של אנדרו אביר לתפקיד המשנה לנגיד בנק ישראל. אביר ייכנס לתפקיד היום, ה-9.2.2020. במסגרת תפקידו כמשנה לנגיד הוא ימשיך לשמש כחבר בוועדה המוניטרית ובמועצה המנהלית של בנק ישראל.
נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון: "אני מודה לראש הממשלה ולשרים על שקיבלו את המלצתי למנות את אנדרו אביר למשנה לנגיד, ולחברי הוועדה למינויים בכירים אשר בדקו את כשירות המינוי ואישרו אותו. אני מאחל לאנדרו הצלחה רבה בתפקידו ובטוח בהצלחתו".
אביר יחליף את ד"ר נדין בודו טרכטנברג שסיימה את תפקידה בסוף פברואר שנה שעברה. במסגרת תפקידו כמשנה לנגיד ימשיך אביר לשמש כחבר בוועדה המוניטרית ובמועצה המנהלית של בנק ישראל.
אביר החל לעבוד ככלכלן בבנק ישראל בשנת 1987, ניהל במשך חמש שנים את חדר עסקאות המט"ח של הבנק, ובשנת 2008 מונה לסגן מנהל חטיבת השווקים. בשנת 2011 מונה אביר למנהל חטיבת השווקים.
אביר היה ב-9 השנים האחרונות מננהל חטיבת השווקים של בנק ישראל ומאז 2017 היה גם חבר בוועדה המוניטרית. אביר בעל תואר ראשון בכלכלה ומדע המדינה מאוניברסיטת אוקספורד ותואר שני במנהל עסקים מהאוניברסיטה העברית. הוא החל לעבוד ככלכלן בבנק ישראל בשנת 1987, שימש מנהל חדר עסקאות המט"ח של הבנק, ולאחר מכן סגן מנהל חטיבת השווקים וראש האגף הפיננסי בחטיבה.
נגיד בנק ישראל ממליץ על אנדרו אביר לתפקיד המשנה
נגיד בנק ישראל: ב-2020 האטה בצמיחה
קרנות השוטרים וארגון המורים מכריזים שיתוף פעולה בתחום מועדוני הלקוחות, שיהיהאחד ממועדוני הצרכנות הגדולים, החזקים והמשפיעים בישראל. שיתוף הפעולה בין שני הגופים יאגד יחד 150 אלף משקי בית ובפועל מאות אלפי צרכנים שייהנו מהטבות ומהנחות משמעותיות יותר שיהיו מעתה משותפות לשני הגופים.
שני המועדונים חתמו על שיתוף הפעולה ב-6 בפברואר ומטרתו לאגד את כוח הקנייה של שני הארגונים יחד, כדי להגביר את הערך לעמיתיו ולאפשר מתן הטבות צרכניות טובות יותר יותר מספקים ונותני שירותים.
ארגון המורים, עם קרנות השוטרים, יקיים יירידי צרכנות משותפים שבהם יוצעו מוצרים בהנחות רבות ובכוח קנייה גדול הרבה יותר ומשותף, שיאפשר לספקים להציע הנחות משמעותיות יותר.
קרנות השוטרים ומועדון תמורה של ארגון המורים מצפים שההסכם המשותף יגרום לכך שחברות ומותגים חדשים, שלא עבדו עימם עד כה, יתקשרו עם עימם בהסכמים חדשים וסל ההטבות עבור שני הגופים יגדל מאוד. כמו כן, במסגרת ההסכם נקבע שההנחות והטבות שקיימות עבור עמיתי קרנות השוטרים ואלה שקיימות כיום עבור עמיתי ארגון המורים, יחולו על שני הצדדים יחד כבר במהלך החודשים הקרובים. כך לדוגמה, מההטבות שנהנים עמיתי קרנות השוטרים בתחום הדיור כמו הנחות על דירות חדשות, יוכלו ליהנות גם חברי ארגון המורים.
רן ארז, יו"ר ארגון המורים אמר כי "יצירת מיזם משותף עם קרנות השוטרים תאפשר יצירת מאסה קריטית של חברים בשני המועדונים של המורים והשוטרים שתגדיל מאוד את המשקל הכלכלי של משכורותיהם. נמשיך בצעדים כגון אלו להטיב עוד ועוד עם ציבור חברינו".
יוסי פריינטי ניצב בדימוס, מנכ"ל קרנות השוטרים: "ההסכם המשותף יוצר היום את אחד מכוחות הקנייה החזקים בישראל. בתור ארגון שכל מטרתו להשיא ערך כלכלי לשוטרים ולגמלאי המשטרה, בחרנו להרים את הכפפה ולייצר הטבות פופולאריות המתאימות לגמלאי המשטרה. אנחנו שמחים לשתף פעולה עם ספקים נוספים שיש להם עניין להציע הצעות מיוחדות לעמיתי קרנות השוטרים".
עוד הוסיף יוסי פריינטי: "כצעד נוסף לטובת רווחת עמיתי המועדון, השיק הארגון לפני כשנה, לראשונה בתולדותיו, כרטיס אשראי חוץ בנקאי. מחזיקי כרטיס האשראי החדש MAX, נהנים מעשרות הטבות נוספות על אלה הניתנות במועדון הלקוחות כיום וכן מהטבות ומבצעים הניתנים על ידי MAX לכלל מחזיקי כרטיסי האשראי החוץ בנקאיים של החברה. מדובר בפוטנציאל של עד 150 אלף כרטיסים, לעמיתי המועדון ובני משפחותיהם".
למה מועדון הלקוחות המשותף למקס ולפוקס לא מתרומם
אחרי סקיי מקס: בפליי קארד תמורת נקודות תשלמו מסי נמל בלבד
ראש הממשלה בנימין נתניהו הביא לאישור הממשלה החלטה להקמת מרכז נתוני תעופה (מנ"ת) לצורך קבלת מידע (API ,PNR) מחברות התעופה על נוסעים בטיסות למדינת ישראל וממנה.
קבלת המידע, לדברי משרד ראש הממשלה,תשמש למטרות מאבק בטרור, לחימה בפשיעה חמורה, מאבק בהגירה בלתי חוקית, אבטחת תעופה, שמירה על בריאות הציבור מפני מגיפות ושמירה על אינטרסים חיוניים נוספים ככל שייקבע.
רה"מ נתניהו אמר בפתח הישיבה:
"אנחנו נביא היום לאישור הממשלה עוד החלטה חשובה, אנחנו נקדם הקמת מרכז נתוני תעופה שיאגד מידע אודות הטסים למדינת ישראל וממנה, זה כמובן חשוב במיוחד בעיתות של מחלות או מגיפות. זה חיוני למדינת ישראל גם במאבקה בטרור, בפשיעה, בהגירה הבלתי חוקית, וכפי שאמרתי יסייע לשמירת בריאות הציבור. כמובן שכל היבטי הגנת הפרטיות יילקחו בחשבון ויעגנו בחקיקה. אנחנו מצטרפים היום לשורה של מדינות כמו ארה"ב, אוסטרליה ומדינות רבות באירופה שכבר מפעילות מרכז נתונים מסוג זה".
בסיום התהליך תצטרף ישראל לשורה ארוכה של מדינות מערביות שמקבלות כבר כיום מידע (PNR, API) מחברות התעופה, ביניהן: ארה"ב, האיחוד האירופי, קנדה, יפן, אוסטרליה ומדינות נוספות.
בהחלטה יוביל משרד המשפטים הליך חקיקה לצורך הסדרת כלל ההיבטים, לרבות הגנה על פרטיות. כמו כן, תוקם מנהלת לקידום הקמת המנ"ת. המל"ל יעמוד בראש צוות ההיגוי לצורך מעקב אחר ביצוע ההחלטה עד להשלמת הקמת המנ"ת.
הצעת ההחלטה גובשה ע"י המל"ל, רשות האוכלוסין וההגירה, רשות המסים, משרד המשפטים, משרד התחבורה, משרד הבריאות, משרד הביטחון, משרד האוצר, משרד החוץ משטרת ישראל וגופי הביטחון.
האם לחברה שבה השקיע נתניהו היתה טכנולוגיה יחודית? אלי ציפורי מחלץ מהדוחות תשובה – כן!
נתניהו – "לא הרווחתי אפילו שקל מרכישת הצוללות"
מעודכן ל-02/2020מדיח הכלים הוא מכונה מופלאה ורבים מכם בוודאי לא יכולים לתאר את החיים בלעדיה, אבל כדאי שתדעו שיש כמה דברים שפשוט אסור לכם להכניס אליו. קבלו רשימה של הדברים שתיאלצו להמשיך ולקרצף במים וסבון
מדיח הכלים הוא ללא ספק מהמכונות ששיפרו את איכות חיינו לאין ערוך, ואולי לא תופתעו לגלות שעל המצאתו לפני למעלה מ-130 שנה חתומה אישה – ג'וזפין קוקרן האמריקאית – שבזכותה נחסכות מכם שעות ארוכות של סיבון, שטיפה וניגוב.
אבל לפני שאתם נפרדים לגמרי מהספוג ומסבון הכלים, חשוב שתזכרו שיש כמה דברים שפשוט אסור לכם להכניס למדיח, כיוון שהחום והכימיקלים הנפלטים בעת פעולת ההדחה עלולים להסב להם יותר נזק מתועלת. לפניכם רשימה של 10 פריטים כאלו, שייתכן שעד היום נהגתם להכניס למדיח שלכם, ומומלץ שתפסיקו לעשות זאת, אם ברצונכם שיאריכו ימים.
כלי חרסינה וקרמיקה
אם יש ברשותכם כלי הגשה וינטאג' מחרס או מקרמיקה שיקרים ללבכם, והצבתם על השולחן כמעט בכל אירוע חשוב הכרחית מבחינתכם, מומלץ שתעשו מאמץ ותקדישו זמן לשטיפת הכלים האלה בכיור. אמנם מלאכת שטיפת הכלים שלאחר האירוח עלולה להיות פרויקט מתיש מעט, אך החומר הפעיל המצוי בחלק מחומרי הניקוי למדיח מזיק לחרסינה ולקרמיקה, ועלול גם לכרסם את קישוטי הזהב ויתר הציפויים המתכתיים השונים המעטרים את הכלים הללו.
כלי עץ
בחיי היומיום כולנו משתמשים במגוון רחב של כלי מטבח מעץ, כגון כפות לערבוב סלט, מריות עץ וקרשי חיתוך. אולי עד היום לא הקדשתם לכך מחשבה, אך כדאי שתדעו כי בעץ מצויים חריצים רבים הצוברים במרוצת הזמן חיידקים מזיקים. מדיח הכלים יתקשה לנקות את אותם החריצים ולבצע את הפעולה היעילה שספוג קשיח מסוגל לעשות, ובמקביל החום העז הנפלט מן המדיח בזמן השטיפה עלול להרחיב את העץ ואת הסדקים הקיימים בו.
סכיני שף
כל חובב בישול יעיד כי אין כמו סכיני שף איכותיות שמקלות עלינו את מלאכת חיתוך וקיצוץ המזון. למרבה הצער, תוחלת החיים של הציוד היקר הזה מתקצרת בכל שטיפה ושטיפה שהוא עובר במדיח הכלים. זאת משום שהרכיבים הכימיים המצויים בחומרי הניקוי של המדיח ופגיעות שעלולות להיגרם בזמן העמסת המדיח, עבודתו וריקונו, עלולים לפגוע בלהב הסכין ולהקהות אותו.
כלים שומרי חום-קור לנוזלים
תרמוסים ובקבוקים המיועדים לשמירה על שתייה חמה וקרה הם פריטים שימושיים שיכולים לסייע לכם לשתות את התה או המרק שלכם בטמפרטורה הרצויה גם כשאתם נמצאים שעות רבות בעבודה או בטיול בשטח. אך אם אתם רוצים להמשיך ליהנות מהם לאורך זמן, כדאי שתתחילו לשטוף אותם בספוג וסבון. הסיבה לכך היא שחומר הבידוד המצוי בתרמוס ובמימיות נפגם ונסדק בשל פעולת השטיפה המתמשכת של המדיח, והחום או הקור של המשקה עלולים להיפלט מן הסדקים הזעירים שנוצרים בציפוי.
מחבתות וסירים מברזל יצוק
סירים ומחבתות מברזל יצוק הם ללא ספק מבין הפריטים הפופולאריים ביותר במטבח, המאפשרים לנו לאגור את החום בזמן הבישול ולפזר אותו באופן אחיד, על מנת שכל הרכיבים יבושלו באותה המידה. על אף שהם נראים עמידים מאוד, מומלץ שלא להכניס את כלי המטבח הללו אל מדיח הכלים, כיוון שחומרי הניקוי עלולים לפגוע בשכבת המגן שעל הברזל ולגרום להיווצרותה של חלודה. במקום זאת, מומלץ להסיר את הלכלוך הבעייתי עם מים חמימים ומעט סבון.
כלי פלסטיק שלא נועדו לשימוש במיקרוגל
אם בריאותכם חשובה לכם, רצוי שתפרידו בין כלי הפלסטיק הרגילים לבין אלו המיועדים למיקרוגל. זאת במטרה לשמור לא רק עליהם, אלא גם על עצמכם. החום הקיצוני הנלווה לפעולת ההדחה גורם לפלסטיק לשחרר רעלים שנצמדים גם לכלים האחרים שבתוך המדיח. כמו כן, יש חשש שהחום ימיס מעט את הפלסטיק ויעוות את צורתו המקורית של הכלי.
כלי זכוכית עדינים
אם יש לכם כוסות זכוכית דקיקות ועדינות, כוסות יין או קעריות מעוצבות, כדאי לכם מאוד להימנע מלהכניס אותן אל מדיח הכלים. החום הגבוה שמלווה את פעולת השטיפה של המדיח עלול להרחיב את הזכוכית, שאיננה מיועדת מלכתחילה לטמפרטורות גבוהות, ולנפצה. מלבד עוגמת הנפש שתיגרם מן הכלים השבורים, הזכוכיות הזעירות שיתפזרו על יתר הכלים עלולות להוות סכנה של ממש.
כלים מצופים בטפלון
סירים ומחבתות בעלי ציפוי טפלון לא רק מאפשרים לנו לבשל ולטגן אוכל בכמות מועטה של שמן, הם גם קלים יותר לשטיפה. לכן מומלץ לנצל תכונה זאת ולרחוץ את הכלים הללו באופן ידני ולא באמצעות מדיח הכלים. הסיבה היא שבמרוצת הזמן, חומרי הניקוי שבמדיח מכרסמים בהדרגה את ציפוי הטפלון ופוגעים ביעילותו.
כלי אלומיניום
אם אתם רוצים לשמור על המראה הבהיר והבוהק של כלי האלומיניום שלכם, מומלץ שתימנעו מלהכניס אותם אל המדיח, כיוון שחומר הניקוי פוגם בצורתם של כלים מאלומיניום ואף מביא להשחרתם.
כותש שום
לא צריך להיות בשלן מקצועי כדי להבין עד כמה כותש השום מקל עלינו במטבח, אולם כשזה מגיע לרחיצתו מומלץ שלא להתפשר על ניקויו הקפדני של הכותש באמצעות ספוג קשיח. פעולת השטיפה של המדיח איננה מסוגלת לחקות את יעילותו של הספוג כשזה מגיע אל ניקוי החריצים המצויים בראש הכותש, ואי הקפדה על ניקיון יסודי עלולה להוביל לגידול מהיר בכמות החיידקים שבסופו של דבר מגיעים למזון שלכם.
מה צריך לדעת לפני שרוכשים מדיח כלים
לא בבית ספרנו: עיריית ת"א מוציאה את הכלים החד-פעמיים מבתי הספר ומהצהרונים
קבוצת MAX, הנמצאת בשליטת קרן הפרייבט אקוויטי האמריקאית Warburg Pincus, הודיעה הבוקר (א') כי חתמה על עסקה לרכישת השליטה בחברת "קרדיט גארד". קבוצת MAX תרכוש 100% ממניות החברה מחברת SafeCharge.
בנוסף ובמקביל לאמור, חתמה חברת MAX על הסכם שיתוף פעולה רחב עם חברת התשלומים הבינלאומית Nuvei. במסגרת זו, לקוחות עסקיים של MAX יוכלו להשתמש בשירותי הסליקה של Nuvei באירופה ובארה"ב. מנגד, לקוחות בינלאומיים המקבלים שירותי סליקה מ-Nuvei יוכלו להתחבר לשירותי הסליקה של MAX בישראל.
עסקה זו תאפשר ל-MAX להציע ללקוחותיה העסקיים סל שירותים ייחודי ושלם, שיספק את מלוא הצרכים הפיננסיים של בתי העסק, במודל של One Stop Shop: החל מסליקה מסורתית, מסופים פיזיים, התאמות ועד לסליקה מקוונת.
בכך, תהפוך MAX לקבוצה ייחודית בזירה הלוקאלית, המספקת פתרונות תשלום מתקדמים והוליסטיים, לכל עסק בכל גודל, וברמה הגלובלית.
אוהד מימון, סמנכ"ל אסטרטגיה ופיתוח עסקי בקבוצת MAX, מסר: "ישראל עומדת בפתחה של מהפכה בעולם התשלומים, המחייבת את בתי העסק, קטנים כגדולים, להיערכות מקיפה ולשדרוג היכולות שלהם בעולמות ה-Online וה-Offline, והתאמת המערכות שלהם לתקן ה-EMV, בהתאם למפת הדרכים שהותוותה על ידי בנק ישראל.
"היכולות והטכנולוגיות המתקדמות של קרדיט גארד יאפשרו לבתי העסק לקבל מכלול שירותי תשלום דיגיטליים, מאובטחים ומתקדמים, בכל ערוץ מכירה אפשרי, כמו גם להרחיב את יכולות קבלת התשלומים של בתי עסק ואילו החיבור עם ענק התשלומים Nuvei יאפשר לנו, בנוסף, לייצר פתרונות תשלום גלובליים לבתי העסק שלנו".
"עברנו תהליך קפדני כדי למצוא את השותף האידיאלי להרחבת פעילות הסליקה שלנו בישראל, ולהבטחת ההמשכיות וההצלחה ארוכת הטווח של CreditGuard, לקוחותיה ועובדיה" אמר יו"ר ומנכ"ל חברת Nuvei, Philip Fayer. "אנו בטוחים בחזון ובאסטרטגיה של חברת MAX, שתספק מוצרים ושירותים מצוינים ויוצאי דופן עבור לקוחותיה של CreditGuard. השותפות מאפשרת ל Nuvei לפתח ולהרחיב את נוכחותה הבינלאומית, וכן לחזק את תפקידה כמובילה בתחום התשלומים עם היקף פעילות נרחב ועשיר".
אוריאל בן דוד, מנכ"ל קרדיט גארד, הוסיף "הערך של החברה נובע מהרמה המקצועית והמחויבות יוצאת הדופן בה היא משרתת את לקוחותיה. אנו נמשיך להתייחס ללקוחותינו כנכס מהותי ביותר של החברה ומאמינים שהחיבור עם קבוצת MAX יאפשר לנו לגוון ולהרחיב את מגוון השירותים שנספק להם"
חברת "קרדיט גארד" הוקמה בשנת 1998 על מנת לספק פתרונות ויכולות חיבור של בתי עסק לתשתית כרטיסי אשראי (Gateway ) והתאמות כרטיסי אשראי לבתי עסק בישראל, ארגונים גדולים או עסקים קטנים כאחד. בשנת 2015 נמכרה לחברת הסליקה SafeCharge, אשר נרכשה השנה על ידי חברת התשלומים הבינלאומית Nuvei.
שירותיה כוללים מגוון פתרונות טכנולוגים לסליקת כרטיסי אשראי מאובטחת באינטרנט.
למה מועדון הלקוחות המשותף למקס ולפוקס לא מתרומם
אחרי סקיי מקס: בפליי קארד תמורת נקודות תשלמו מסי נמל בלבד
תכנית קורסי היזמות לבני נוער של משרד הכלכלה והתעשייה ממשיכה לפעול במהלך שנת הלימודים ותתקיים ביותר מ- 60 יישובים בכל רחבי הארץ
בשל הביקוש הרב תחזור תוכנית היזמים לנוער "לעוף על יזמות", גם בשנת לימודים זו. זו תכנית קורסי היזמות לבני נוער, שהפעיל משרד הכלכלה והתעשייה, ברשויות מקומיות בכל רחבי הארץ במהלך הקיץ האחרון.
לתוכנית – שתחל בחודש הקרו ותסתיים בשנת הלימודים הנוכחית, נרשמו כבר עשרות רשויות מקומיות אשר יקיימו אצלן את התכנית המיועדת לתלמידי כיתות ח' עד יב'.
תכנית קורסי היזמות מטעם משרד הכלכלה והתעשייה של מכון יעדים חושפת את התלמידות והתלמידים לחשיבות התעשייה המקומית, מציגה את הדילמות העומדות בפני התעשייה, מקנה כלים ומיומנויות להצלחה כיזמים ואנשי עסקים ומעודדת זיקה לחינוך הטכנולוגי. כל זאת תוך מאמץ לתת מענה לצרכים המקומיים באמצעות יצירת מודל עבודה ותוכני יזמות הרלבנטיים לאותו מקום ובלבד שמשתתפי התכנית יצאו עם מוצר אשר עשוי לתרום לתעשייה הישראלית. כך לפי משרד הכלכלה.
כדי לתת מענה לדרישה לקורסים נוספים, הוחלט להמשיך את הפעילות תוך שיתוף פעולה עם רשויות מקומיות אשר יפעלו בעיקר באמצעות מרכזי חדשנות או מגמות וקבוצות ייחודיות בבתי הספר. הפעלת הקורסים במהלך שנת הלימודים מאפשרת קשר ישיר עם מנהלי מוסדות החינוך ומערכות החינוך הפורמליות והבלתי פורמליות, כך שמתקיימת זיקה בין תוכני הקורס ובין תכניות הלימודים בבתי הספר ומתאפשרת חשיפה לקהלים נוספים מבין תלמידי בתי הספר באמצעות הצגת היוזמות (פיצ'ים) של משתתפי הקורס לחבריהם לשכבת הגיל.
מבין התכנים אשר יילמדו בקורס: ישראל כמדינת הזדמנויות, חשיפה ליעדים של הכלכלה הישראלית, חדשנות ועסקים בישראל, היכרות עם תכונות היזם, הבנת יכולתו של הפרט להשפיע על עתידו האישי ועתיד המדינה, הבנת האפשרות לפיתוח מיומנויות אישיות והכרת חוזקות וחולשות, חשיבה יצירתית ותכנון כבסיס ליוזמה העסקית, בדיקת היתכנות והתנהגות צרכנים.בתוכנית ייחשפו לסיפורי הצלחה וכישלון ביזמות, התנהגות בשוק תחרותי, יכירו את שלב התכנון העסקי לרעיון היזמי וייערכו מפגשים עם יזמים ויזמות, שבהן יכירו בני הנוער תהליכי פיתוח של יוזמות ועסקים חדשים, וכן יתמודדו עם דילמות ואתגרים. כמו כן יוכשרו בני הנוער בנושא חשיבות השיווק והפרסום לשם הפיכת היוזמה לעסק.
הקורסים יתרחשו במהלך יום הלימודים או בשעות אחר הצהריים.כל קורס כולל שמונה מפגשים בני ארבע שעות אקדמיות כל אחד, סך הכל 32 שעות אקדמיות בכל קורס אשר יועברו במפגשים חד או דו שבועיים. השתתפות בקורס ועמידה במשימות, תזכה את המשתתפים בתעודת גמר מטעם משרד הכלכלה והתעשייה.
לדברי נעמה קאופמן פס, המשנה למנכ"ל משרד הכלכלה והתעשייה: "משרד הכלכלה והתעשייה מקדם אקוסיסטם של יזמות וחדשנות מתוך הבנה שכך מתאפשר פיתוח כלכלי חברתי והמשך מיצובה של ישראל כמעצמה של חדשנות. לשם כך פועל המשרד מול כלל האוכלוסייה בארץ כולל בנות ובני הנוער, כך שיוכשרו ויקבלו כבר מגיל צעיר כלים מקצועיים למימוש רעיונות, יזמות וחדשנות כמו גם ידעו כיצד להפוך אותם לעסקים אמיתיים אשר יובילו את עולם העסקים, הכלכלה והתעשייה בעתיד. לאור הצלחת הפעלת תכנית קורסי היזמות 'לעוף על יזמות' בשנים האחרונות, אנו רואים חשיבות רבה להמשיך ולקדם את הנושא. יזמים חדשים נולדים כל הזמן והם יכולים להצליח ובגדול עם הכוונה וליווי מתאימים".
מעודכן ל-02/2020בעוד בפריפריה שווקים מתקשים לשרוד, בתל אביב שוק הכרמל ממשיך לזרוח עם מסעדות שוות, דוכנים והרבה תיירים. האם עדיין מדובר במחיר שוק או שמא נותר רק ההייפ? ואם המחירים עדיין טובים, האם הסחורה בריאה ואיכותית?
בשוק הכרמל בעיקרון אפשר למצוא הכול, לא רק ירקות ופירות, גם תבלינים, אוכל עדתי, מאפים, פיצוחים, בגדים ומגוון רחב מאוד. ואיך המחירים?
המחירים אומנם טובים אבל לא לעומת רשתות הדיסקאונט שלהן כמה סניפים ונוח יותר להגיע אליהן אם אתם לא גרים ליד השוק. כך למשל קילו מלפפון עולה בשוק 5.9 שקלים, מחיר זהה לאושר עד ובלא מעט מקרים רשתות הדיסקאונט מכות את השוק, למשל 2.9 לקילו בננה בוויקטורי לעומת כ-5 שקלים בשוק. אומנם ככלל ממוצע השווקים זול יותר לעומת רשתות, אלא אם מדובר במצרך מבוקש כמו עגבנייה או מלפפון, או במותג או במוצר שהן רוצות לקדם, אבל שוק הכרמל הוא מהשווקים היקרים, ולמשל עגנביות אפשר למצוא ברוב הרששתות בזול יותר. בפלפל אדום שוק הכרמל יקר בממוצע מכל הרשתות למעט טיב טעם, עם כ-10 שקלים בממוצע, אפשר גם בירקניות, שלרוב יקרות יותר, למצוא בזול יותר. גם התפוזים בכרמל יקרים הרבה יותר ממחירי רשתות הדיסקאונט ודומים לרשתות הרגילות. מי שמחפש לקנות בשווק שוק קריית אתא הוא הזול ביותר, אך עם מעט מאוד לקוחות. בשוק הכרמל גם תתקשו יותר להתמקח, עם זאת יש הבדל בין הבסטות החיצונות לעומת הפנימיות, לטובת הפנימיות.
כאמור ברשתות הדיסקאונט כמו רמי לוי, ויקטורי, אושר עד, סלאח דבאח, ברקת, שוק העיר, יוחננוף ועוד המחירים נמוכים משוק הכרמל. אבל הרבה מתלוננים שעם המחירים הנמוכים ברשתות יש גם פחות טעם, טריות וייתכן גם שהסחורה בריאה פחות. האם זה נכון?
אף שרשת רמי לוי נבחרה לרשת הכי זולה על ידי משרד הכלכלה, בדירוג אתר מדרג קיבלה את הציון הנמוך ביותר על איכות הסחורה במשלוחים ליד ויקטורי. הרשתות היקרות חצי חינם – שאיבדה את כוח השם שלה – וטיב טעם קיבלו את הדירוג הגבוה יותר. כמובן שייתכן שאנשים מקשרים פסיכולוגית בין המחיר לסחורה, גם אם הדבר לא תמיד כך. ומה עם שוק הכרמל?
היתרונות של השוק ושווקים בכלל הם שיש פחות שרשרת שיווק והסחורה טרייה יותר ואיכותית יותר וכך ודאי לא פחות בריאה ביחס לאחרים. אז השאלה, האם מחיר שווה את התמורה? ירקות טריים עם פחות שרשרת שיווק אפשר למצוא בירקניות, שאלו יקרות יותר הן מהשווקים והן מהרשתות, כך שאפשר לומר שהיחס מחיר-תמורה עדיין טוב יותר.
ארוחות צהריים בחוץ ביישובים בארץ, איפה אוכלים, מה כדאי, כמה עולה
מס ארנונה על דירות Airbnb: על מי הוא יחול וכמה זה יעלה?
השכונות המגניבות בעולם – בחירת טיים אאוט העולמי
מעודכן ל-02/2020
איפה ארוחות הצהריים הכי טובות ומשתלמות למחיר? ארוחות צהריים שוות או זולות הן כבר לא דבר קל למצוא, בכל מקום בארץ. איפה כדאי לאכול? נציין כי הכוונה במשתלם למחיר היא לא למנות הכי זולות אלא לתמורה ביחס למחיר.
תוכן עניינים; ניתן להקליק על הקישור הרלבנטי
בוקה בוקה בתל אביב היא אחת המסעדות המומלצות ביותר באינטרנט.היא נמצאת ברח' הכרמל ומצעה אוכל ים תיכוני במחיריפ שווים לכל נפש 24-48 שקל למנה. מתאים גם לצמחוניים וגם לאלרגים לגלוטן.
מומלץ להזמין את הפוקאצ'ות המגוונות.
מסעדה אחרת מומלצת היא פלאפל הקוסם הנמצאת בשלמה המלך 1. פלאפל הקוסם כבר הפך למותג, הן בגלל השואו והן בגלל איכות האוכל ביחס למזון מהיר. עם זאת, מדובר באחת ממנות הפלאפל היקרות בארץ – 19 שקל. לשם השוואה הפלאפל הכי זול הוא פלאפלנד ביליאק ברמת גן 7 שקלים.
עוד מקום אהוב, גם כן באוזר שוק הכרמל: בר אוכל. אוכל ים תיכוני וישראלי, מנות בשריות ושקשוקה. האוכל הוא מסביב לבר ולפעמים הצוות מרים את האווירה..המחירים אומנם לא נמוכים אך סבירים לאזור.
אחת המסעדות הפופולריות בירושלים היא מודרן בדרך רופין, רחבת מוזיאון ישראל.הם מתמחים באוכל ים תיכוני ובריא אבל לא זול במיוחד, מ-50 שקל למנה עד מעל 200 שקל.. מומלץ מרק הברוקולי. מחיר העיקריות אומנם מתחיל ב-60 שקל, אבל אפשר טפאסים בפחות מ-30.
עוד מסעדה בירושלים, עזורה המתמחה באוכל ים תיכוני ובתבשילים בבישול ארוך, נמצאת בשוק העיראקי. תוכלו ליהנות שם מחומוס טוב ב-22 שקלים או מסופריטו ב-60 שקלים.
אחת המסעדות המומלצות והפופולריות בחיפה היא מסעדת אלחיר הלבנונית. טווח מחירים סביר, 24 שקל למנה הזולה ו-86 למנה ליקרה. המסעדה נמצאת בכרמל בשד' הנשיא, נדיבה בסלטים ים תיכוניים מגוונים, אבל אנחנו יותר אנשים של קינוחים ומתים על הקנאפה.
עוד מסעדה מומלצת היא רפאלו במרכז קסטרא המתמחה באוכל אירופי בכלל ובאיטלקי בפרט. הכי מומלץ לקחת את הילדים לפסטה. עם זאת, המחירים גבוהים לטעמנו.
בראשון לציון אין ספק שאחת הארוחות הטובות יותר והמומלצות יותר הן בסוהו, המתמחה באוכל יפני. מה שעובד במסעדה הוא בעיקר האווירה, המגוון והיצירתיות. עם זאת, המחירים והשירות טעונים שיפור.
בפתח תקווה אחד המקומות האהובים הוא ג'יימס בר, המשמש גם כמבשלה. הבירה המקומית מאוד מומלצת. המחיר הכי נמוך למנה 50 שקל והכי גבוה כ-100 שקל. עם זאת, לא מומלץ לצמחונים.
בקפה לונדון שבנתניה אוכל בריטי אותנטי לצד אוכל מגוון. המסעדה ידועה בעיקר בגלל רמת השירות הגבוהה. ארוחות הבוקר מוגשות גם בצהריים במחיר ממוצע של 56. הכי טוב שקשוקה.
לא בבית ספרנו: עיריית ת"א מוציאה את הכלים החד-פעמיים מבתי הספר ומהצהרונים
המזון בצהרונים: מה צריכה לכלול ארוחה?
מעודכן ל-02/2020
צריכים קצת להשתחרר מהעבודה, לשחרר את העניבה הדמיונית, ובא לכם לדפוק את הראש? זה יעלה לכם. האלכוהול בארץ כלל לא זול. אבל בכמה בדיוק?
המשקאות החריפים הפופולריים בפאבים ובמועדונים הם בעיקר יין ובירה. קודם כול, נודה על האמת, בתל אביב הכי יקר, למעשה כל כך יקר שבמדד הבירה העולמי – מדד המשמש למדידת יוקר המחיה בכלל, בדומה למדד הביג -מק – תל אביב נמצאת בעשירייה הפותחת בערים היקריות בעלות ממוצעת לכוס של חצי ליטר בירה, וכאשר משווים את מחיר הבירה לשכר הממוצע או החציוני במשק, אנחנו אפילו במקום הראשון.
תוכן עניינים; ניתן להקליק על הקישור הרלבנטי
בתל אביב, טוענים רוב המחקרים, מחיר כוס הבירה הממוצעת בפאבים הוא 30 שקלים, אבל אם תתקרבו לים תוכלו לשלם אף 40 שקל ובמלונות יותר, אך אם תתרחקו לדרום תל אביב תוכלו למוצא גם בכ-25 שקל. בפריפריה תמצאו גם ב-20 שקל.
כמובן, כפי שיודעים בני הנוער, משתלם יותר לקנות במרכולים, אחת הבירות הזולות שתמצאו היא בירה לאכר חצי ליטר של איגל ב-4 שקלים בלבד ברמוי לוי. בממוצע מחירי חצי ליטר בימי לוי הם 8 שקלים ו-10 שקלים לבקבוק. הדוגמה של רמי לוי ניתנת כי היא רשת דיסקאונט ידועה ולהדגיש הבדלים בין מחירים שבהם בירות יכולת להימכר לבין מקומות הבילוי. בירות זולות נוספות הן נשר, מכבי וגולדסטאר. במארזים הבירה זולה מעט יותר. הבירות היקרות יותר הן דובל, מרדסו, איל נגב ב-12 שקל לבקבוק, סטטוס מרפי, אלון נגב וסטלה ארטואה ב-13 שקל לבקבוק. במקומות הבילוי תשלמו יותר מכפול לאחר שעות ההאפי האוור – שעות שבהן יש מעט לקוחות והמחירים נמוכים יותר.
היין בישראל יקר פי שלושה מבאירופה. לרוב נשלם עליו בפאב כ-30 שקל בממוצע אבל במסעדות יוקרה המחיר יכול להגיע גם ל-70 שקל ליין איכותי. באירופה, בעיקר בארצות היינות כמו איטליה וצרפת, הממוצע הוא 10 שקלים לכוס. אין מה לרחם על המסעדות, עלות בקבוק יין במחיר סיטואני היא כ-30 שקל בממוצע וכוס יין שווה 7.5 שקלים. לבד ממסי קנייה שיש על משקאות חריפים, תרבות השתייה בארץ לא מפותחת והמסעדנים יכולים להרוויח רווח של פי שלושה ויותר ללא קשר לאיכות היין.
עם זאת, יש מסעדות שמאמצעים שיווקיים מוכרות יין במחירים ריאליים לכוס, אפילו 10 שקלים או 15, למשל הארנב הלבן ברמת גן, דרינק פוינט או קופיקס בר. במלונות עם קהל שבוי תשלמו גם 70 שקל, פי שבעה יותר מהעלות. נציין שהיינות הזולים יותר הם למשל מוסקטו חרמון עם 35 שקל לצרכן הביתי עבור בקבוק, שיראז גליל עליון רקנאטי עם 45 שקל לבקבוק לצרכן, וגוורטצמינר אזורית – כרמל עם 50 שקל לצרכן. קברנה סביניון של סגל הוא מהיקרים ביותר עם 200 שקל לבקבוק. את השיא הארצי שוברים רמת הגולן ירדן ודלתון מתתיה – שניהם תערובת ביותר מ-400 שקל לבקבוק. אגב ד'אמלפי לימונצ'לו סופרים בבקבוק מעוצב עם זהב 18.5 קראט נמכר במחיר 44.5 מיליון דולר.
בוודקה המצב לא טוב יותר מהיין כך, מנה (50 מ"ל) של וודקה אבסולוט עולה למסעדה 3.5–4 שקלים, כאשר המחיר הממוצע ללקוח הוא 32–44 שקל לכוס – פי 8–12 ממחיר הקנייה; מנה של וודקה סטולי עולה למסעדה או לבר 5 שקלים בממוצע והם מוכרים אותה ללקוח במחיר ממוצע של 40 שקל – פי שמונה מהעלות. ב-2013 הייתה רפורמה שהנהיג שר האוצר דאז יאיר לפיד במחירי המשקאות היקרים, אך זו כמובן לא התגלגלה ללקוח. עם זאת, במקומות כמו קופיקס בר, מסעדת האחים והפורום תוכלו למצוא גם בחצי המחיר. הוודקה הזולה ביותר היא ואן גוך קלאסי עם 10 שקלים למ"ל בחנויות. גריי גוס XV עם 50 שקל למ"ל היא מהיקרות ביותר.
מנה של וויסקי בלנטיינס עולה למסעדה או לבר 4.5 שקלים בממוצע והם מוכרים אותה ללקוח ב–32 עד 40 שקל בממוצע – פי 7–9 ממחיר הקנייה. צ"יסר של ג'וני ווקר עולה למסעדה רק 2 שקלים. לרוב ימכרו אותו בפאבים או במסעדות ביותר מ-10 שקלים. אגב הוויסקי היקר ביותר בעולם נמכר ב-1.9 מיליון דולר לבקבוק בשנה שעברה – זה בקבוק וויסקי מעודן ונדיר של מבשלת מקאלן הסקוטית מלפני כ-90 שנה שנמכר במכירה פומבית. אחד הוויסקים הזולים הוא הברבן ג'ים בים: 9.90 ל-100 מ"ל בחנויות לג'ים בים לבן. אחרים הם ג'ון באר פיינסט וגרנטס במחירים דומים.אחד היקרים הוא סינגלטון 18 שנים עם 60 שקל ל-100 מ"ל. מותגים יקרים הם שיבאס, גלפנידיך, אברלור, מקאלן, גנליווט עם 45-60 שקל ל-100 מ"ל.
הקוטטיל "הווינסטון" על שמו של ווינסטון צ'רצ'יל נכנס בשנת 2013 לספר השיאים של גינס לאחר שג'ואל הפרנן, ברמן אוסטרלי – מכר אותו ללקוח ב-12,916 דולר באירוע חגיגי שספר השיאים של גינס אירגן.
פרנן ערבב שתי מנות של הקוניאק היקר ביותר בעולם (1858 Croizet cognac). שאר המרכיבים הם: קוניאק מסוג Grand Marnier Quintessence, שארטרז (ליקר), סגירה קלה של אנגוסטירה ואבק של אגוז מוסקט שפוזר למעלה.
קוקטיילים יקרים אחרים בעולם משולבים בזהב, ביהלומים, מזני ענבים נדירים ביותר וכן מבקבוקים ישנים מאוד ונדירים של יין או וויסקי.
על הקוקטיילים אנחנו לא משלמים רק על המשקה, אלא משלמים גם על השואו של ההכנה, על העיצוב של הכוס, על התוספות ועוד וגם על איכות. מחיר ממוצע לקוקטייל 45-50 שקל בבר.
דאקירי הוא אחד הקוקטיילים הפופולריים. זהו קוקטייל שאפשר להזמין בכל בר. בבר אחד דאקירי יעלה 40 שקלים ובאחר 50 שקלים. עם זאת, מסעדנים אומרים שיש לחשב את מחירי חומרי הגלם. דאקירי על רום גרוע לפעמים פשוט עולה פחות. מרטיני, קוקטייל פופולרי אחר, יעלה לרוב בין 30 ל-35 במסעדה אבל כבר עדיף את הבקבוק שנמכר ב-50 שקל ופחות.
צ'ייסר יעלה לרוב חצי מכוס, 9-25 שקל, תלוי באיכות המשקה ומחירו המקורי. וכמובן במי מוכר אותו. כוס צ'ייסר היא 22-25 מ"ל לעומת 50-60 מ"ל לכוס שוט.
הדרך הכי חסכונית היא לא לשתות, אבל אם אתם יודעים לשתות במתינות כמובן אפשר לקנות בקבוקים או שישיות בירה בחנויות דיסקאונט כמו רמוי לוי, ויקטורי, יוחננוף ואחרות שבהן שולי הרווח נמוכים הרבה יותר.
כמו כן אפשר לבוא בשעות ההאפי האוור, שבהן משקאות נמכרים בחצי מחיר. בקופיקס בר או בפיורי בירושלים תוכלו למצוא כוס ב-10 שקלים, בירה תוכלו למצוא בשתיהן בפחות מ-20 שקל. צ'ייסר תמצאו גם בחמישה שקלים בקופיקס בר. כך גם בארנב הלבן המחירים נמוכים, בפורום בבאר שבע לא מעט משקאות נמכרים בפחות מ-20 שקל לעומת ממוצע של 40 בדרום. בדרינק פוינט נותנים בלעדיות למותג אחד, מה שמאפשר להם למכור במחירים נמוכים ביחס לשוק.
וכמו תמיד חפשו הנחות באפליקציות, בקופונים וימי מבצעים. לפעמים ייתנו לכם הנחות על ריפיל, אבל זה כבר מומלץ פחות לכיס ולכבד.